top of page

Om Bank & Rau

Lone Bank & Tanja Rau har samarbejdet siden 1999. 

Deres fælles rum for at arbejde med kunst udviklede de allerede mens de gik på Det Kongelige Danske Kunstakademi, Skolen for Mur & Rum i årene 98 til 01.

De var i den periode med til at definere en skole, ikke ud fra mediet og dets specifikke problematikker, som traditionelle professorskoler, men derimod ud fra summen af de mennesker der mødte op. Skolen havde en høj grad af elevstyring og fungerede som en levende platform, hvor værkproduktion, performances, middage og undervisning smeltede sammen og kom til verden gennem udveksling og forhandling.

Bank & Rau har siden arbejdet med denne underlige størrelse, fællesskabet, og med en stor grad af åbenhed i forhold til materialer og metoder og med stedet og dets mennesker som igangsættere.

Deres værkers narrativer dykker ned i fællesskabets problematikker, som samfundsmæssige forpligtelser, familierelationer, det offentlige som fællesskabets organisation og med gruppen, det være sig arbejdsrelationenen, virksomheden, byen eller institutionen. Vi arbejder såvel med udsmykninger i det offentlige rum, samt med mere socialt baserede og installatoriske værker.

Udstillinger

PLURALISTISK AKTIVISME

Galleri Specta 2021

VI TAR OPVASKEN !, Decembristerne

Den Frie Udstillingsbygning 2020

HAVREGRØD, Interdimensionale II

Gammelgaard Kunst og Kulturcenter 2020

MENNESKEBYEN

Nikolaj Kunsthal, København, 2018/19

SYMPTOMER

Ringsted Galleriet, Ringsted,September - 2018

CONNECTED LOAD

Randers Kunstmuseum,  2017

Udsmykninger

Er du Hjemme ? / Give - 2019

Friktion/ Roskilde - 2019

Det taktile Alfabet / Seest - 2017

Contact

bankrau@gmail.com / mobil: 27285626/ 61654884

Bådehavnsgade 46c, 2450 København SV

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page